• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Tokiomis šaltomis dienomis labai sotus ir šildantis patiekalas. Vandens kiekį žiūrėkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.

Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Tokiomis šaltomis dienomis labai sotus ir šildantis patiekalas. Vandens kiekį žiūrėkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.

REKLAMA

Jums reikės:

1,2 l. vandens; 100 gramų virtų arba konservuotų pupelių; 2 bulvės; 2 morkos; 1 didelis svogūnas; 2-3 česnako skiltelės; 1 raudonoji paprika; 3 rūkytos dešrelės; 1 didesnis marinuotas agurkas; 300 ml. trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo; 1 v.š. citrinos sulčių; druskos; pipirų; provanso žolelių mišinio. Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame.

Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai daržovės suminkštėja, sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname.

Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis.

Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles.

Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 min. ir nukeliame nuo ugnies.

Skanaus.

Šaltinis: „Jurgittos receptai“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų