Maisto saugos darbuotoja Theresa Keane pasidalino patarimai, kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve, kad ir maistas, ir gėrimai galiotų ilgesnį laiką.
Theresa sako, kad užuot dėję pieną į šaldytuvo dureles, verčiau jį laikykite įprastose lentynose. Ši šaldytuvo vieta paprastai yra vėsesnė ir užtikrins, kad pienas išsilaikys ilgiau.
„Tai ypač aktualu tiems, kurių šaldytuvas nėra pakankamai vėsus“, – sakė ji metro.co.uk. „Pieną laikyti tam skirtoje šaldytuvo durelių vietoje galima tol, kol šaldytuvas palaiko tinkamą temperatūrą, kuri yra nuo 0 iki 5 laipsnių.“
Produktai gali užsikrėsti vieni nuo kitų
Kalbėdama apie maisto tausojimą, Theresa teigė, kad pagrindinis tikslas yra išvengti maisto užteršimo. „Nepriklausomai nuo to, produktai šaldytuve šaldyti ar net, turime visuomet vengti tiesioginio kontakto, kad šie tarpusavyje nesiliestų“, – aiškina ji.
„Žalias maistas, pavyzdžiui, žalia mėsa ir žuvis, turėtų būti laikomi ant šaldytuvo dugne, uždengtuose induose, kad būtų išvengta biologinio kryžminio užteršimo ir kraujo lašėjimo.
Žalias daržoves, kuriose gali būti nešvarumų, reikia nuplauti ir išdžiovinti, taip pat laikyti uždengtame inde virš žalios mėsos ar žuvies. Paprastai birius maisto produktus sudėti į uždengtus indus yra gera idėja, nes taip prailgėja jų galiojimo laikas.“
Galiausiai Theresa ragina žmones neperpildyti šaldytuvo. Pernelyg pilnas šaldytuvas gali trukdyti tinkamai cirkuliuoti orui bei ventiliacijai tarp maisto produktų. Theresa priduria: „Maisto perkrova šaldytuve yra labai rizikinga, nes gali įvykti tiesioginis užteršimas. Tuomet padidės alergenų ir kitų biologinių elementų rizika.“
Pasak moters, pavojingos šaldytuve yra net ir medžiagos, pavyzdžiui, plastiko maišeliai, į kuriuos dažniausiai yra dedami produktai, rašoma metro.co.uk.