• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiukštu nevalgykite to pusryčiams: sau tik pakenksite

Mitybos specialistė atskleidė keletą netikėtų faktų apie populiarius pusryčių patiekalus, įskaitant vieną tokį, kurio ji pataria apskritai vengti ir nevalgyti rytais pusryčiams.

Mitybos specialistė atskleidė keletą netikėtų faktų apie populiarius pusryčių patiekalus, įskaitant vieną tokį, kurio ji pataria apskritai vengti ir nevalgyti rytais pusryčiams.

REKLAMA

Nichola Ludlam-Raine pateikė savo nuomonę apie tai, kokie pusryčiai yra geriausi jūsų sveikatai, o ko geriau nedėti į burną, rašo express.co.uk.

„Didžiausia klaida, kurią pastebiu darant, yra ta, kad žmonės renkasi daug angliavandenių turinčius pusryčius, kuriuose trūksta skaidulų, baltymų ir augalinių produktų įvairovės“, – sakė ekspertė.

Ekspertė patarė, ko nevalgyti ir ką rinktis pusryčiams

Vienas iš jos pateiktų pavyzdžių – skrebutis su šokoladine užtepėle, kuri „iš esmės yra cukrus ir aliejus“.

REKLAMA
REKLAMA

Mitybos specialistė išpeikė tokius pusryčius, kuriuos renkasi daug žmonių, ir papasakojo apie alternatyvius variantus, kurie užtikrins sotumą ryte, suteiks daugiau energijos ir padės susikaupti dienos metu.

REKLAMA

„Kaip dietologė rekomenduoju rinktis raugo arba viso grūdo duoną, kurioje yra daugiau skaidulinių medžiagų, baltymų ir kurios glikeminis indeksas yra žemesnis, t. y. energija išsiskiria lėčiau.

Taip pat rekomenduoju rinktis riešutų sviestą, kuris suteikia sveikų riebalų ir baltymų, ir rinktis mažiau cukraus ir daugiau vaisių turinčias vaisių užtepėles ar uogienes.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat būtų naudinga pridėti vaisių – griežinėliais supjaustytų bananų ar uogų. Puikus patarimas – po ranka turėti indelį su įvairiomis sumaišytomis sėklomis, kuriomis galima pabarstyti skrebučius, jogurtą, košę ir t. t.“, – kalbėjo ji.

Nichola taip pat aptarė populiarų pusryčių pasirinkimą – dribsnius su pienu. Ji pasakojo, kad dubenėlyje tokių pusryčių gali būti iki 14 arbatinių šaukštelių cukraus. Ji patarė tokių pusryčių vengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nėra universalių, visiems tinkančių tobulų pusryčių, tačiau paprastai blogi pusryčiai yra tie, kuriuose yra daug pridėtinio cukraus ir mažai skaidulinių medžiagų, pavyzdžiui, dribsniai su cukrumi ar medumi.

Taip pat prastas pasirinkimas – baltos duonos skrebučiai su saldžiu šokoladiniu užtepu, pyragaičiai arba tokie pusryčiai, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų ir mažai augalinės kilmės maistinių medžiagų, pavyzdžiui, riebūs kepti patiekalai“, – pridūrė ekspertė. 

Ekspertė teigia, kad šie pokyčiai padės išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių, po kurių seka kritimai, dėl kurių greitai galite jaustis pavargę, irzlūs ir alkani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų