• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Užgavėnėms, visi jau prisimena savo gardžiausių blynų receptus, kiti ieško naujovių. Tačiau kelios jų gaminimo klaidos gali sugadinti net pačius skaniausius blynus. Venkite šių klaidų ir blynai kaskart bus tobuli.

Artėjant Užgavėnėms, visi jau prisimena savo gardžiausių blynų receptus, kiti ieško naujovių. Tačiau kelios jų gaminimo klaidos gali sugadinti net pačius skaniausius blynus. Venkite šių klaidų ir blynai kaskart bus tobuli.

REKLAMA

Skanių ir purių blynų paslaptis slypi gamybos technikoje. Pateikiame keletą patarimų, kaip iškepti tobulus blynus ir kokių dažniausiai daromų klaidų vertėtų vengti, rašo thekitcn.com.

Nepermaišykite tešlos

Daugelis tešlą maišo tol, kol nelieka gumuliukų ir ji tampa glotni. Tačiau reikėtų to vengti, tai viena dažniausiai daromų klaidų.

Kai sumaišote drėgnus ir sausus ingredientus, pradeda išsiskirti glitimas. Kuo daugiau maišote tešlą, tuo daugiau glitimo susidaro.

Kas tada nutinka? Permaišius tešlą, blynai būna kieti ir sunkiai kramtomi, o ne lengvi ir purūs.

Leiskite tešlai pastovėti

Kai labai norisi blynų, tikrai nesinori laukti. Tačiau būtina palikti tešlą pastovėti – tai nedidelis, bet labai svarbus žingsnis, kurio nevalia praleisti.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą, priklausomai nuo recepto, gali reikėti palikti pastovėti nuo penkių minučių iki pusvalandžio, tačiau tai svarbu dėl dviejų priežasčių.

REKLAMA

Maišymo metu išsiskyręs glitimas „pailsi“ ir atsiskiria, be to, miltuose esančios krakmolo molekulės absorbuoja skystį, todėl tešla tampa tirštesnė.

Įkaitinkite keptuvę

Blynai yra tobuli, kai jų kraštai yra traškūs, o vidus minkštas ir purus. Tačiau jei pakankamai neįkaitinate keptuvės, vietoj traškių ir gardžių turėsite riebalų prisigėrusius blynus.

Nekepkite ant per didelės ugnies

Didelė kaitra nepadeda greičiau iškepti blynų, bet kepant ant per didelės ugnies, jie iškepa netolygiai, o išorė apdega.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvė turi būti įkaitusi, tačiau jei kepsite ant per didelės kaitros, blynų išorė bus sudegusi, o vidus liks žalias, tešla neiškeps.

Neverskite blynų kelis kartus

Gali kilti pagunda apversti blynus, kai tik pastebėsite besiformuojančius oro burbuliukus, bet tai dar nėra ženklas, kad jau reikia versti blynus. Pakepkite juos dar minutę.

Kepant blynus, juos reikia apversti tik vieną kartą. Jei neapvertėte jų per anksti, daugiau kartų ir nereikės vartyti. Kai blynus vartote per dažnai, jie išsipučia ir praranda purią tekstūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų