Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, o jei ryte neskubate ir turite laiko, tikrai rinksitės kiaušinienę. Tačiau jei mėgstate į kiaušinienę įpilti pieno, atsisakykite šio įpročio.
Nors jums atrodo, kad įpylus pieno kiaušinienė tampa puresne, profesionalus šefas atskleidė, kad pienas daro priešingą poveikį, todėl ji pasidaro tarsi „guminė“ ‒ taigi, jūs darote „esminę klaidą“.
Vietoj pieno vertėtų rinktis sviestą
O išeitis jūsų „guminei plaktai kiaušinienei“ yra sviestas – daug, daug kreminio sviesto, rašo mirror.co.uk.
Dan Joines, virtuvės šefas, vadovaujantis keletui apdovanojimus pelniusių restoranų Londone, sakė: „Niekada nepilkite pieno į kiaušinius, nes jis praskiedžia jų skonį ir labiau tikėtina, kad kiaušinienė taps it guminė.
Aš visada renkuosi sviestą. Prieš įmušdami kiaušinius įsitikinkite, kad sviestas yra auksinės spalvos, bet ne rudas. Mentele kiaušinienę maišykite ant vidutinės arba mažos ugnies, kol bus iškepta, tačiau švelniai minkštutė“.
Garsaus Londono restorano „Hide“ šefas Luke Selby sutiko: „Į kiaušinienę pilti pieno yra didžiulė nuodėmė! Taip ji tampa šlapia lyg mokykliniai priešpiečiai“.
Verčiau rinkitės pieno miltelius
Taip pat praskiedus kiaušinius pienu, daug lengviau juos perkepti – tikrai niekas nenorės valgyti tokios kiaušinienės! Dėl pieno kiaušinienė gali suirti gaminant, o tai nėra idealu.
Nors maisto rašytoja Laoise Casey taip pat mėgsta sviestinę plaktą kiaušinienę, ji sako, kad pridėjus pieno miltelių, kiaušinienės skonis žymiai pagerėja.
Ji teigė: „Nors aš nesu pieno gerbėja, pieno milteliai yra visiškai kita. Šį patarimą sužinojau iš šefės Eloise, su kuria dirbu restorane „Paradise Garage“.
Išplakite kiaušinius su šaukšteliu pieno miltelių ir gausite nuostabų, beveik sūrį primenantį plakinį. Tiesą sakant, pieno milteliai gali pagerinti daugybę patiekalų... nuo ledų iki pyragaičių bei karamelinio padažo“.