Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių.
Želė ir uogų sluoksnis: 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio); mėgstamų uogų.
Kefyro sluoksniui: 1 l kefyro; 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno; 3 pakelių skirtingų skonių želė (aš rinkausi vyšnių, apelsinų, kivi); 3 v. š. su kaupu želatinos + 150 ml vandens; 0,5 citrinos sulčių.
Želės torto receptas
Kadangi aš desertus gaminau želė žiede, tai ruošiau juos aukštyn kojomis. Pirmiausia ruošiau želė ir uogų sluoksnį. Agrastų želė užpilame 700 ml šilto vandens. Maišome, kol želė ištirps. Atvėsiname.
Į želė žiedą dedame pjaustytas uogas ir užpilame jau pravėsusia agrastų želė. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš ruošiau 2 želė žiedus.
Pasiruošiame likusių skonių želė. Kiekvieną jų užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą stingti. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
Želės tortas (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Kai želė bus jau sustingę, supjaustome jas nedideliais gabalėliais. Kefyrą sumaišome su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Želatiną ištirpiname garų vonelėje.
Supilame į kefyro masę. Įmaišome supjaustytus želė gabalėlius. Gerai viską išmaišome ir užpilame ant jau sustingusio želė ir uogų sluoksnio.
Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val. Geriausia palikti per naktį. Skanaus!