Reikės (apie 20 rutuliukų):
- 20 vnt. minkštų datulių;
- 100 g graikiškų riešutų (+30 g įdarui);
- 4 š. kakavos miltelių (+ keli šaukštai apvoliojimui) žiupsnelio druskos;
- apie 3 a. š. imbiero miltelių.
Kaip gaminti:
- Nuplautas ir nukaulintas datules sudedame į maisto kombainą ir susmulkiname, kol susimaišys į vieną masę.
- Beriame likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkiname toliau. Galima palikti didesnius ar mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaujame, ir jei norisi, galime pakoreguoti skonį imbieru ar kakava.
- Gautą masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve apie 30 min., kad sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
- Ištraukus iš šaldytuvo, formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus (jei limpa, rankas sudrėkinkite vandeniu), į vidų įspaudžiame graikinio riešuto gabaliuką (maždaug vienos puselės ketvirtis) ir apvoliojame kakavos milteliuose.
- Laikome sandariame indelyje šaldytuve iki 7 dienų.
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir valgykimesveikiau.lt