Jei mėgstate karštas varškės spurgas, tai jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta iš vidaus. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!
Reikės (12-ai spurgų):
- 180 g kietojo tofu;
- 1-2 v. š. cukraus;
- 50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių);
- 65 g miltų;
- ⅓ a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų);
- cukraus pudros papuošimui.
Eiga:
- Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
- Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Viską gerai sumaišome.
- Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
- Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
- Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @tofuvisainefu.