• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nenumaldomai artėja šventės, tad pats metas apgalvoti šventinio stalo meniu. Šis postas apie desertą, tiramisų pyragą be kiaušinių, kuris puikiai tiks šventėms. Tai nepaprastai gardus desertas, kiekvienas jo kąsnelis tirpte tirpsta burnoje, o svarbiausia pagaminamas labai labai greitai ir lengvai. Gal sakysite, kad tai netikras tiramisu, nes tikras tiramisu yra gaminamas su kiaušiniais ir t.t. Visą tai žinau, bet aš renkuosi tai, kas man labiau priimtina, kad drąsiai galėčiau vaišinti anūkus, tėvelius, o ir aš pati žalių, neapdorotų kiaušinių nevalgau. Tad šiandien dalinuosi tiramisu be kiaušinių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Nenumaldomai artėja šventės, tad pats metas apgalvoti šventinio stalo meniu. Šis postas apie desertą, tiramisų pyragą be kiaušinių, kuris puikiai tiks šventėms. Tai nepaprastai gardus desertas, kiekvienas jo kąsnelis tirpte tirpsta burnoje, o svarbiausia pagaminamas labai labai greitai ir lengvai. Gal sakysite, kad tai netikras tiramisu, nes tikras tiramisu yra gaminamas su kiaušiniais ir t.t. Visą tai žinau, bet aš renkuosi tai, kas man labiau priimtina, kad drąsiai galėčiau vaišinti anūkus, tėvelius, o ir aš pati žalių, neapdorotų kiaušinių nevalgau. Tad šiandien dalinuosi tiramisu be kiaušinių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 350 gr Damų pirštelių (biskvitinių sausainių ), 500 gr maskarponės, 400 gr plakamosios grietinėlės (naudojau 30 %),12 v.š. cukraus pudros (pagal skonį), citrinos sulčių (pagal skonį), 200 ml puodelio paruoštos kavos, kakavos miltelių, Papuošimui naudojau braškes (nebūtina).

REKLAMA
REKLAMA

Maskarponę, cukraus pudrą ir grietinėlę mikserio pagalba suplakiau iki tirštos kreminės konsistencijos, pagardinau citrinos sultimis (kremas paruoštas).

REKLAMA

Damų pirštelius trumpai pamirkiau paruoštoje kavoje ir sudėjau paeiliui, vieną šalia kito į indą. Ant viršaus dėjau maskarponės kremą, užbarsčiau per sietelį kakavos. Sekantis sluoksnis vėl Damų pištelių, tada kremo sluoksnis ir kakavos.

Paruoštą desertą papuošiau braškėmis ir pastačiau į šaldytuvą skoniams susidraugauti ( gaminau iš vakaro ). Štai ir viskas. Tiramisu desertas pagamintas. Kviečiu ragauti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų