• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

2 litrams ir 300 ml reikės: 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 10 skiltelių česnako; 100-120 g cukraus; 70 ml acto; 2 v. š. druskos; 4-5 v. š. aliejaus; 1 v. š. džiovinto baziliko; 1 a. š. maltų juodųjų pipirų; 1 a. š. grūstų čili paprikų (nebūtinai).

Pomidorų padažo receptas

Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir, kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius. Skanaus!

P. s. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų