2 litrams ir 300 ml reikės: 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 10 skiltelių česnako; 100-120 g cukraus; 70 ml acto; 2 v. š. druskos; 4-5 v. š. aliejaus; 1 v. š. džiovinto baziliko; 1 a. š. maltų juodųjų pipirų; 1 a. š. grūstų čili paprikų (nebūtinai).
Pomidorų padažo receptas
Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir, kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius. Skanaus!
P. s. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva.