Ingredientai:
- 600 g 5% riebumo varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g grietinės(15%);
- 40 g miltų;
- 80 g cukraus;
- 150 g aviečių ar kitų uogų.
Užpilas:
- 250 g 15% grietinės;
- 1 kiaušinis;
- 30 g cukraus.
Dubenyje sutrinkite trintuvu grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa suberkite miltus ir gerai išmaišykite.Supilkite masę į i kepimo indą(prieš tai galite patepti sviestu), sudėliokite uogas ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 20–25 min.
Kai pyragas bus su tvirtais šonais, o viduryje dar šiek tiek minkšta,pilame užpila.Užpilui visus produktus labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant pyrago viršaus ir kepame dar 15-20 min.Atvėsiname.Tuomet pjaustome kvadrateliais.