• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais labai keista, kaip tarpusavyje visai nesusiję dalykai susikerta tarsi kelios tiesės viename taške ir tampa materialiu objektu. Šiuo atveju atrodo grikiai ir kopūstai: du visiškai nederantys produktai tarpusavyje, bet patikėkite manimi, jie šiame patiekale puikiai sulipo ir gavosi bemėsiai kotletai, kuriuos noriai valgė tiek maži, tiek dideli“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Kartais labai keista, kaip tarpusavyje visai nesusiję dalykai susikerta tarsi kelios tiesės viename taške ir tampa materialiu objektu. Šiuo atveju atrodo grikiai ir kopūstai: du visiškai nederantys produktai tarpusavyje, bet patikėkite manimi, jie šiame patiekale puikiai sulipo ir gavosi bemėsiai kotletai, kuriuos noriai valgė tiek maži, tiek dideli“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 800 g kopūsto,
  • 1 svogūnas,
  • 300 g virtų grikių,
  • 2 kiaušiniai,
  • 150 g miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • džiūvesėlių apvoliojimui,
  • krapų ar kitų mėgstamų žalumynų (nebūtina).

Kopūstus susmulkiname ir išverdame. Nupilame vandenį ir atvėsiname. Į dubenį su kopūstais dedame tarkuotą svogūną, grikius, smulkintus žalumynus, miltus, dedame kiaušinius ir gerai išmaišome.

Suberiame druska ir pipirus. Išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame kotletus ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Kepame keptuvėje su ikaitintu aliejumi, kol iškepa. Tiekiame su norimu garnyru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų