Ingredientai:
- 2,5 kg pomidorų,
- 1 didelis svogūnas,
- 5 skiltelės česnako,
- 1 v. š. aliejaus,
- 500 g paprikų,
- 1 čili,
- 2 v. š. druskos,
- 2 v. š. cukraus,
- 0,5 a. š. pipirų,
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio,
- 1 a. š. džiovinto baziliko,
- Žiupsnis cinamono.
Česnaką ir svogūną nulupame, pasmulkiname.
Puode įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūną su česnaku.
Sudedame stambiais gabalais pjaustytus pomidorus (dėjau su odelėmis) ir pasmulkintas paprikas ir čili.
Troškiname apie 30 min. Sutriname maisto smulkintuvu. Suberiame druską, cukrų, prieskonius.
Kaitiname dar apie 30 min, kol skystis šiek tiek nugaruos ir padažas pradės tirštėti.
Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.