Porcijos 5. Užtruksite daugiau nei 1 val.
- 5 bulvės;
- 2 morkos;
- 2 svogūnai;
- 3 skiltelės česnako;
- 5 v. š. perlinių kruopų;
- 1 sauja džiovintų baravykų;
- 500 g kiaulienos kumpio;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis pipirų;
- 1 a. š. prieskoninių žolelių;
- 2 st vandens;
- 1 v. š. miltų;
- 100 ml grietinėlės.
Perlines kruopas užmerkiame, bent porai val. Kiaulieną supjaustome gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pakepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Bulves supjaustome kubeliais, pabarstome druska, bulvių prieskoniais.
Svogūnus ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiai. Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Svogūnus su morkomis ir česnaku pakepiname. Į keramikinius indelius dedame kiaulienos, bulvių, keptų daržovių, po šaukštą perlinių kruopų, džiovintų grybų. Užpilame padažu padarytu iš vandens, miltų ir grietinėlės. Šauname į įkaitintą iki 160 laipsnių orkaitę ir kepame apie 2 valandas. Sotus, skanus ir šiek tiek kitoks troškinys.