Jums reikės:
400 gramų sviestinio moliūgo; 300 gramų sluoksniuotos tešlos; 240 mililitrų vandens; 190 gramų silkės (naudojome „ZIGMAS“ be aliejaus); 1 morka; 1 svogūnas; 1 salieras; 1 kiaušinis; petražolių; pagal poreikį alyvuogių aliejaus; druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Silkės pyragas su troškintomis daržovėmis
Smulkiais gabaliukais supjaustome morką, svogūną ir salierą.
Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir gerai apkepiname. Susmulkiname sviestinį moliūgą, gabaliukus beriame į keptuvę.
Apkepus įpilame stiklinę vandens arba daržovių sultinio ir paliekame troškintis 20 minučių. Susmulkiname petražoles bei supjaustome silkę norimo dydžio gabaliukais. Į kepimo skardą beriame troškintas daržoves, ant jų dedame silkę ir petražoles, nepagailime druskos ir pipirų. Visą masę uždengiame sluoksniuota tešla, aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.