Gian Luca atskleidė retai kam žinomą faktą – putpeles anksčiau ypatingai pamėgę buvo karališkosios šeimos nariai.
Pirmajam sekmadienio patiekalui Gian Luca ruošė įdarytas putpeles. Kadangi putpelių mėsa – itin švelni, norėdamas suteikti joms riebumo, virtuvės šefas putpeles pirmiausiai apvyniojo šonine.
Vėliau įdarė jas širdelėmis ir kepenimis, kurios suteikė lengvo riebumo, taip pat kiaušiniais, šalaviju, rozmarinu, pistacijomis bei baravykais. Svarbiausia, anot Gian Lucos, nepamiršti putpelių surišti, kad bekepant visas gardus įdaras „nepabėgtų“.
Įdarytos putpelės pagal Gian Luca Demarco
Ingredientai:
4 vnt. putpelių; 1 kg bulvių; 200 g putpelių kepenėlių; 200 g putpelių širdelių; 9 vnt. putpelių kiaušinių; 400 ml balto vyno; šoninės; rozmarino; šalavijo; 1 skiltelės česnako; 1 svogūno; pistacijų; baravykų
Gaminimo eiga:
Putpeles apvyniojame šoninės juostelėmis, į tarpus įdedame rozmarino šakelių. Apkepiname karštoje keptuvėje po 3 minutes iš abiejų pusių. Atidedame į šalį.
Pasiruošiame ingredientus įdarui, išverdame putpelių kiaušinius. Į smulkintuvą dedame kiaušinius, putpelių kepenėles ir širdeles. Viską sumalame ir pagardiname šalaviju, rozmarinu.
Sumalta mase įdarome putpeles, įdedame pistacijų ir baravykų. Į kepimo skardą dedame bulves, ant jų – įdarytas putpeles. Putpelių kojeles surišame, kad neišbėgtų įdaras.
Į skardą pilame 400 ml baltojo vyno. Kepame 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.