• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aš ko gero praėjusiame gyvenime buvau kokia nors mokyklos valgyklos virėja, nes vis laikas nuo laiko mėgstu tokius mokyklinius „iš vaikystės“ perliukus pasigaminti ir namuose. Šie šniceliai grynai iš mano vaikystės, nes tokius kepė mano šeimos moterys. Kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai užgraužia nostalgija. Minkšti, purūs, sultingi, skanūs... Tokie ir turi būti vaikystės prisiminimai su grikiais“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Aš ko gero praėjusiame gyvenime buvau kokia nors mokyklos valgyklos virėja, nes vis laikas nuo laiko mėgstu tokius mokyklinius „iš vaikystės“ perliukus pasigaminti ir namuose. Šie šniceliai grynai iš mano vaikystės, nes tokius kepė mano šeimos moterys. Kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai užgraužia nostalgija. Minkšti, purūs, sultingi, skanūs... Tokie ir turi būti vaikystės prisiminimai su grikiais“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 600 g maltos vištienos faršo;
  • 1  išmirkyta vandenyje batono riekelė;
  • 100 g virtų grikių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį maltu baltųjų pipirų;
  • pagal poreikį džiūvesėlių.

Padažas:

  • 100 g sviesto;
  • 1 šaukštas  miltų;
  • 1 svogūnas;
  • 3/4 stiklinės pienopundelis krapų.

Į faršą beriame grikius, įtarkuojame  svogūną, mušame  kiaušinį, nuspaustą batono riekele, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame šnicelius ir apvoliojame džiūvėsėliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškepa. Atidedame į šoną. Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame smulkinta svogūną ir kepiname, kol suminkštės.

Beriame miltus ir maišome, kol masė sušoks į gabaliukus.

Tuomet pilame pieną ir vėl maišome pastoviai, kol masė taps kreminė. Beriame smulkintus krapus ir išmaišome. Jei reikia, beriame druskos.Į lėkštes dedame norimo garnyro, šnicelį ir ant viršaus užpilame padažo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų