Ingredientai:
- 600 g maltos vištienos faršo;
- 1 išmirkyta vandenyje batono riekelė;
- 100 g virtų grikių;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltu baltųjų pipirų;
- pagal poreikį džiūvesėlių.
Padažas:
- 100 g sviesto;
- 1 šaukštas miltų;
- 1 svogūnas;
- 3/4 stiklinės pienopundelis krapų.
Į faršą beriame grikius, įtarkuojame svogūną, mušame kiaušinį, nuspaustą batono riekele, beriame druską ir pipirus. Gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame šnicelius ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
Kepame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškepa. Atidedame į šoną. Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame smulkinta svogūną ir kepiname, kol suminkštės.
Beriame miltus ir maišome, kol masė sušoks į gabaliukus.
Tuomet pilame pieną ir vėl maišome pastoviai, kol masė taps kreminė. Beriame smulkintus krapus ir išmaišome. Jei reikia, beriame druskos.Į lėkštes dedame norimo garnyro, šnicelį ir ant viršaus užpilame padažo.