Šis daržovių trio patiks ir tiems, kurie daržovių dar nėra įsimylėję, tiems kurie dar tik pažindinasi su augaline mityba, vaikams, kuriems su bulvių koše viskas skanu ir veganams, kurie neprisipažintų, bet retkarčiais su nostalgija prisimena močiutės keptus karbonadus.
Salierų šniceliai
- 1 nedidelės saliero šaknies
- pilno grūdo miltų
- avinžirnių miltų
- džiūvėsėlių
- druskos
- aliejaus
- Saliero šaknį nulupti ir supjaustyti maždaug pusės cm grežinėliais.
- Į vieną lėkštę suberti miltus. Kitoje lėkštėje kelis kupinus šaukštus avinžirnių miltų sumaišyti su ¼ puodelio vandens ir žiupsniu druskos, tirštumas turėtų būti kaip išplakto kiaušinio. Į trečią lėkštę suberti džiūvėsėlius.
- Salierų grežinėlius apvolioti miltuose, tada avinžirnių ir vandens masėje, galiausiai- džiūvėsėliuose.
- Kepti įkaitintame aliejuje, jo reikės nemažai, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Pastarnokų šiaudeliai
- 4 neperaugusių pastarnokų
- 2 sk. česnako
- dž.rozmarino
- druskos
- aliejaus
- Pastarnoką nuplauti, jei labai norisi galima ir nulupti. Supjaustyti šiaudeliais, maždaug moteriško piršto storumo.
- Sudėti į didelę kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, apiberti prieskoniais ir viską rankomis pamaišyti bei paskleisti vienu sluoksniu.
- Kepti 200 C karštumo orkaitėje apie 20 min., pamaišyti ir pakepti dar apie 5 min.
Bulvių košė su alyvuogių aliejumi
- 1 kg bulvių
- ¼ p. alyvuogių aiejaus
- druskos
- Bulves nuskutame, supjaustome ir išverdame sūdytame vandenyje. Nupildami atsidedame apie ½-1 puodelį vandens.
- Bulves sugrūdame, supilame alyvuogių aliejų, išmaišome ir koreguojame iki norimos tekstūros, pildami atsidėtą bulvių nuovirą. Dažniausiai sunaudojame apie pusę puodelio.
Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @grauzkmorka.