Natūraliai marginti kiaušiniai yra ne tik lengvai paruošiami, bet jie tampa ir nuostabia stalo pažiba. Tamsiai violetinės spalvos blizgančius kiaušinius galima pagaminti pasitelkus vos vieną natūralią priemonę – vyną.
Taip, perskaitėte tikrai teisingai. Pasirodo, raudoname vyne išvirti kiaušiniai įgauna violetinį atspalvį, o išdžiuvę – tampa padengti blizgučiu, primenančiu patį tikriausią kosmosą. Būtent todėl juos ir pavadinome kosminiais margučiais.
Kiaušinių marginimui su vynu reikės: puodo, popierinių rankšluosčių ir raudono vyno.
Kiaušinių dažymo eiga
Paimkite didesnio dydžio puodą ir įdėkite į jį baltus kiaušinius. Pripildykite puodą raudonu vynu. Jo kiekis turėtų būti dviem pirštais aukščiau už kiaušinius.
Virkite kiaušinius raudoname vyne apie 7 minutes ir išjunkite kaitrą. Palikite kiaušinius raudoname vyne 12 valandų (geriausia kiaušinius išvirti vėlai vakare ir palikti juos puode per naktį).
Praėjus dvylikai valandų, ištraukite kiaušinius iš puodo ir sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio. Ką tik išimti kiaušiniai turėtų atrodyti taip: Padėjus kiaušinius ant rankšluosčio, labai svarbu jų nenuvalyti ir jokiu būdu nepatepti aliejumi. Palaukite, kol jie nudžius ir sublizgės kristaliniais blizgučiais. Kiaušiniai turėtų atrodyti štai taip:
Štai ir viskas!