Anksčiau buvo manoma, kad žalias bulves laikant žemoje temperatūroje, kyla pavojus sveikatai, nes susidaro papildomas cukrus, kuris virsta akrilamidu – chemine medžiaga, kuri, kaip manoma, sukelia vėžį.
Tačiau Maisto standartų agentūra atnaujino savo patarimus po to, kai naujas tyrimas parodė, kad laikyti bulves šaldytuve nėra rizikingiau nei laikyti jas spintelėje, rašo mirror.co.uk.
Be to, laikant jas žemesnėje temperatūroje, jos gali išsilaikyti ilgiau, o tai tikrai pravers tiems, kurie dėl ribojimų sunkiai gali įsigyti vaisių ir daržovių.
Kur geriausia laikyti bulves?
Kad ir kur nuspręstumėte laikyti bulves, pasirūpinkite, kad toje vietoje būtų oro, nesikauptų drėgmė, nes kitaip daržovės greičiau sudžius.
Tačiau nesusigundykite žalių bulvių šaldymui, nes bulves laikant žemesnėje nei nulio laipsnių temperatūroje, bulvėse esantis vanduo plečiasi ir suformuoja kristalus.
Šie kristalai ardo ląstelių sienelių struktūrą, o tai reiškia, kad atitirpusios bulvės paruduos, suminkštės ir tikrai nekels apetito.
Šios naujienos pasirodė po to, kai viena gurmanė sukėlė chaosą internete, parodžiusi keistą simbolį, kurį pamatė ant bulvių pakuotės, nors anksčiau jo nebuvo mačiusi.
Po to kilo diskusijos apie tai, kaip reikėtų laikyti daržoves. Ji parodė ant bulvių pakuotės nupieštą šaldytuvo simbolį, prie kurio rašoma: „Laikyti žemesnėje nei 5oC temperatūroje“.
Tvirtai įsitikinusi, kad daržovės turi būti laikomos spintelėje, ji, kaip ir kiti žmonės, liko suglumę, kai išsiaiškino tai.