• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai ganėtinai sunkiai galima įsivaizduoti tradicinį šašlyką patiektą be marinuotų svogūnų. Galima teigti, kad visi juos žino, visi valgo ir visi moka pasigaminti... Bet kiek aš laiko vargau, kol tikrai atradau man tikrai patinkantį receptą, kaip tuos svogūnus marinuoti!

Tikriausiai ganėtinai sunkiai galima įsivaizduoti tradicinį šašlyką patiektą be marinuotų svogūnų. Galima teigti, kad visi juos žino, visi valgo ir visi moka pasigaminti... Bet kiek aš laiko vargau, kol tikrai atradau man tikrai patinkantį receptą, kaip tuos svogūnus marinuoti!

REKLAMA

O visas paslaptis obuolių acte. Ir tai tikrai ne iš pirmo karto pavyko, tad tikiuosi, kad šis mano įrašas kažkam pravers, jei atsidurtumėte tokioje situacijoje, nes šis svogūnų marinatas jau kurį laiką mūsų šeimos tikrai nenuvilia ir dažnai šitaip pasigaminame!

Ingredientai:

  • svogūnų: 4;
  • obuolių acto: 100 mililitrų;
  • druskos: 2 arbatinių šaukštelių;
  • cukraus: 2 arbatinių šaukštelių;
  • karšto vandens: 200 mililitrų.

Pirmiausia svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į didelį indą. Tada obuolių acte ištirpinkite druską ir cukrų.

Supilkite ant svogūnų actą ir išmaišykite. Tuomet viską užpilkite verdančiu vandeniu ir dar vieną kartą permaišykite. Šiame etape galima paragauti marinato – ar pagal jūsų skonį netrūksta sūrumo, saldumo ar aštrumo.

Karštu vandeniu užpilti svogūnai įprastai išsimarinuoja tikrai greičiau – esant skubiam reikalui juos galite ragauti jau po 3-4 valandų. Bet žinoma, tradiciškai svogūnai yra marinuojami per visą naktį. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų