Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min:
- 1 jauna cukinija;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g varškės;
- 50 g tarkuotos mocarelos;
- 2 skiltelės česnako;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, bazilikas, svogūnų laiškai;
- 4 v. š. miltų;
- Aliejaus, kepimui.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame šiek tiek pastovėti, susidariusį skystį nupilame.
Į cukinijų masę dedame varškę, tarkuotą mocarelą, smulkintą česnaką, mušame kiaušinius, beriame žalumynus ir miltus. Gerai išmaišome.
Kepame blynelius gerai įkaitintame aliejuje. Valgome su grietine.