Šįkart Gian Luca lankėsi Vievyje esančioje kepyklėlėje, kur gaminami lietuvių pamėgti gaminiai – nuo šakočių iki kibinų. Čia jį pasitiko mama ir dukra – Nijolė ir Iveta, kepyklos „Tai‘Veta“ įkūrėjos.
Nors neretai įprasta, kad vaikai perima verslus iš tėvų, šios šeimos istorija kitokia – mintis apie kepyklą kilo dukrai, o ir pavadinimas kepyklai parinktas ne atsitiktinai, tai Ivetos ir jos sūnaus Tairono vardų junginys.
Šeimos verslas išties dar labai jaunas – skaičiuoja vos 4 metus. Tačiau nors anksčiau šakočiai buvo prabangos prekė, šiandien juos dievina daugelis.
Iš arti susipažinęs su darbo kepykloje ir šakočių kepimo subtilybėmis, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur pasidalino idealiai Velykoms tiksiančios žirnelių užtepėlės receptu.
Idėja Velykų stalui: pavasariška žirnelių užtepėlė
Reikės:
- „Globus“ žirnelių;
- „Globus“ avinžirnių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Sezamų pastos;
- Citrinos sulčių;
- Citrinos žievelės;
- Šviežios mėtos;
- Pipirų.
Gaminimo eiga:
Į maišytuvą beriame žirnelius ir avinžirnius. Įpilame alyvuogių aliejaus, įdedame kelis šaukštus sezamų pastos. Išspaudžiame citrinos sultis ir pagardiname druska bei pipirais. Sutriname iki vientisos masės.
Pagardiname citrinos žievele, šviežios mėtos lapeliais ir ragaujame su skrudinta duona. Skanaus!