Šįkart charizmatiškasis virtuvės šefas keliaus į netoliose Vilniaus įsikūrusį Simo ūkį „Sapnuok avį“.
Galiausiai, apėjęs visą ūkį, Gian Luca nuspręs pagaminti sultingą jautienos rostbifą su mėlynojo kopūsto salotomis ir sūriu įdarytu portobello grybu. Virtuvės šefas pasidalins naudingais patarimais, kaip tinkamai iškepti sultingą mėsą bei panaudoti tą patį indą salotoms.
Taip pat jis atskleis vieną gudrybę, kuri padės išlaikyti salotų prekinę išvaizdą. „Kepami mėlynieji kopūstai neretai praranda spalvą, o kartu su ja – ir akiai malonią išvaizdą. Kad to išvengtume, beruošdami juos panaudosime ir stiklinę vyno acto“, – paslaptį išduos jis.
Sultingas jautienos rostbifas
Gardu, sotu ir labai nesudėtinga paruošti. Mėlynojo kopūsto salotos akimirksniu padaromos, tačiau tai puikus garnyras prie jautienos. O sūriu įdaryti portobello grybai – puikus skonių derinys.
Jums reikės:
1,5 kg jautienos; 2 Portobello grybų; Camembert sūrio; mėlynojo kopūsto; 1 svogūno; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų; baziliko lapelių; stiklinės vyno acto
Įkaitiname keptuvę ir apkepame jautieną iš abiejų pusių po 7 minutes. Tuo tarpu pasiruošiame salotas – supjaustome mėlynąjį kopūstą ir svogūną, viską apkepiname. Į troškinamas salotas pilame stiklinę vyno acto.
Pašaliname grybų kotelius, per pusę pjauname sūrį ir juo įdarome grybus. Grybus dedame ant besitroškinančių kopūstų salotų. Pakepame 5 minutes, kol išsilydo sūris. Iškeptą jautieną supjaustome plonais griežinėliais ir pagardiname druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Patiekti su salotomis bei įdarytais Portobello grybais.