Reikės: 3 kiaušinių, 180 gr cukraus, 180 gr varškės, 180 gr miltų, 100 gr tirpinto sviesto, 1 a.š. kepimo miltelių, obuolių.
Obuolių pyrago receptas
Kiaušinius su cukrumi mikserio pagalba gerai išplakiau. Į plakinį supyliau tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėjau varškę. Viską toliau kartu suplakiau mikseriu iki vientisos masės. Galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau. Obuolius (3–4 vnt.) supjausčiau nedideliais gabaliukais, kelis obuolius pasilikau pyrago viršui, ir įmaišiau į masę.
Masė gaunasi pakankamai tiršta. Į kepimo formą su nusegamais šonais (24 cm.) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę, ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytus obuolius. Pyragą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45–50 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).