Reikės: 600 g kiaulienos ir jautienos faršo (santykiu 50:50); 1 kiaušinio; 1 svogūno; 100 g džiūvėsėlių; 120 ml pieno; 1-1,5 a.š. džiovintų raudonėlių; druskos, juodųjų pipirų;
Įdarui: 3 virtų kiaušinių; 200 g šviežių špinatų; 2-3 skiltelių česnako; 1 v.š. sviesto;
Glazūravimui: 2 v.š. aštraus pomidorų padažo; 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1 v.š. sojos padažo.
Receptas
Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite subrinkti. Į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir „pamėtykite“ faršą, t.y. iškelkite į viršų ir meskite į dubenį.
Kartokite tai keliolika kartų. Taip mėsa taps minkšta, sultinga ir puri. Įdarui: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir kai jis paskleis aromatą, dėkite pasmulkintus špinatų lapus.
Pakepkite tol, kol špinatai sukris. Ant kepimo popieriaus iš faršo išklokite stačiakampio formos lakštą, maždaug 3 cm storio.
Dėkite špinatus, 3 virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenkite vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuokite zuikį.
Glazūravimui išvardintus produktus sumaišykite dubenyje. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet išimkite ir aptepkite glazūrai paruošta tyre ir kepkite dar 20 min. Patiekite su bulvėmis ar daržovėmis. Skanaus!