Kiekvienas turime savitą būdą pusryčiams pasigaminti kiaušinienę – vieni kiaušinus plaka, kiti tik pamaišo, treti įpila pieno.
Tačiau vienas profesionalus virtuvės šefas pasidalino nauju būdu ruošti šį paprastą patiekalą. Jis teigia, kad taip išeina neįtikėtino skonio kiaušinienė, puikiai tinkanti valgyti su skrebučiais ar su pilnais angliškais pusryčiais.
„Michelin“ restoranų šefas Danielis Pattersonas iš San Francisko paaiškino, kad tradiciniu būdu gaminant kiaušinienę jis labai nemėgdavo po to plauti indų, todėl nusprendė sugalvoti naują metodą kiaušinienei gaminti su verdančiu vandeniu, rašo dailystar.co.uk
Kiaušinienės gaminimo būdas
Bloomberg“ teigimu, Danielis yra laimėjęs Jameso Beardo apdovanojimą už savo ruošiamą maistą restorane „Coi“, todėl jo sugebėjimais virtuvėje abejoti tikrai neverta.
Gamindamas kiaušinienę Danielis kiaušinius be lukšto verda verdančiame vandenyje – taip nereikia iš keptuvės valyti pridegusių kiaušinių likučių. Viskas, ko reikės – tai užvirti vandenį ir puodo centre suformuoti sūkurį, į kurį ir pilami išplakti kiaušiniai.
Kiaušiniai netrukus sustandėja – tuomet puodą reikia 20 sekundžių uždengti, kad kiaušiniai įgautų lengvumo ir purumo. Galiausiai taip pagamintą kiaušinienę reikia nukošti, kad neliktų vandens, ir pagardinti juodais pipirais, druska ir sviestu.
Maisto mėgėjai iš „Insider“ šį metodą išbandė patys ir sako, kad jis veikia tobulai. Jie rašė: „Kiaušinienė nebuvo guminė, o ant viršaus uždėjus gabalėlį sviesto jie įgavo dar daugiau gardumo ir kreminę konsistenciją.
Buvo kiek sudėtinga išgriebti kiaušinienę iš sietelio, ir reikėjo iš jų dar išgriebti vandenį, kuris buvo likęs, bet tikrai buvo verta. Kiaušinienė buvo labai skani, o vandeniui užvirus kiaušiniai išvirė per kelias sekundes“.