Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Meksikietiški užkandukai
Jums reikės:
- 1 vnt. kiaušinio;
- 400 g. brandintos arba tiesiog maltos jautienos;
- 0,5 svogūno;
- 20 g. kalendros;
- 200 g. fetos sūrio;
- 100 g. čioryzo dešros;
- 1 a.š. aštrių čipotle arba tiesiog meksikietiškų prieskonių;
- juodųjų pipirų pagal skonį;
- meksikietiškų (arba Jums patinkančių aštrių) prieskonių pagal skonį;
- 1,5 a.š. cukraus;
- druskos pagal skonį;
- 500 g. arba 8 vnt tortilijų;
- šiek tiek rūkytos paprikos papuošimui.
Į dubenį sudedame brandintos arba paprastos jautienos faršą, įmušame kiaušinio trynį. Mažais kubeliais supjaustome pusę svogūno, susmulkiname kalendrą (jei kalendra ne prie širdies, pakeiskite petražolėmis arba krapais) ir suberiame į mėsą.
Fetos sūrį tiesiog suplėšome gabaliukais ir taip pat sudedame į indą su mėsa. Čioryzo dešrą supjaustome juostelėmis, o po to – kubeliais ir sudedame į indą.
Tuomet beriame aštrių čipotle arba tiesiog meksikietiškų prieskonių; juodųjų pipirų, dar kiek aštresnių, Jums patinkančių prieskonių, cukraus ir druskos pagal skonį ir viską kruopščiai išmaišome. Imame tinkančią formelę, spaudžiame iš tortilijų apvalius blynukus, jų kraštukus aptepame kiaušinio baltymu, dedame pasiruoštą įdarą ir užlenkiame, užspaudę kraštelius.
Taip prigaminame tiek mini koldūniukų, kiek esame pasiruošę įdaro ir gruzdiname įkaitintame aliejuje. Kai bus gražiai apskrudę, sudedame ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejus. Beriame rūkytos paprikos ir skanaujame!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!