Nors bulves kepti orkaitėje yra paprasta, nesunku pastebėti, kad jom gali kiek pritrūkti skonio. Norėdami sužavėti svečius, išbandykite receptą, kuris padės tobulai iškepti bulves per šių metų šventes.
Maisto mėgėjus sužavėjo receptas, kurį sukūrė šefas Samas Seatsas. Šis receptas surinko daugiau nei 18 milijonų peržiūrų, rašo express.co.uk.
Interneto sensacija šefas S. Seatsas, turintis įspūdingus 9,9 milijono sekėjų „TikTok“ ir 2,81 milijono „YouTube“ prenumeratorių, teigia, kad jo keptos bulvės padės jums „paruošti skaniausią Kalėdinį patiekalą, kokį tik esate ragavę.“ Žiūrovai skubėjo komentuoti: „Aš tikrai jas sušlamščiau!“ Kitas pridūrė: „Vau, gaminsiu jas šiandien vakare!“
„Tai yra tobulas garnyras bet kokiai vakarienei ar kalėdiniam patiekalui, o taip pat puikiai tiks prie dubenėlio sodraus padažo“, – pridūrė šefas. Geros naujienos yra tai, kad šis receptas yra pigus, lengvai pagaminamas ir skirtas nuo šešių iki aštuonių žmonių.
Orkaitėje keptų bulvių receptas
Jums reikės:
- 2 kg nuluptų ir supjaustytų stambiais gabalėliais bulvių;
- Kelių nuluptų ir sutraiškytų česnako skiltelių;
- 500 g žąsies, anties arba jautienos riebalų;
- Kelių rozmarino šakelių;
- Vienos citrinos žievelės;
- Jūros druskos žiupsnio.
Gaminimo būdas:
1. Bulves sudėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos ir kelias česnako skilteles – galite įdėti ir rozmarino šakelių, jei norite.
2. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite.
3. Virkite 10 minučių, kol bulvės taps minkštos, bet nesubyrės vos įsmeigus šakutę.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
5. Nukoškite bulves ir leiskite joms kelias minutes išdžiūti, nugaruoti kiaurasamtyje.
6. Perkelkite bulves atgal į sausą puodą, uždenkite dangčiu ir lengvai pakratykite – tai yra traškios išorės paslaptis.
7. Žąsies riebalus paskirstykite per dvi kepimo skardas, įdėkite bulves ir pašaukite į orkaitę.
8. Pakaitinkite aliejų su bulvėmis orkaitėje apie 15 minučių, ištraukite skardą iš orkaitės ir atsargiai permaišykite bulves, kad jos gerai pasidengtų riebalais.
9. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite, kol bulvės taps auksinės spalvos ir įgaus traškumo.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!