Sekmadienio pietums jau nusibodo jautiena ar vištiena? Ėriena dažnai siejama su pavasarinį gaminamais patiekalais, bet skaniausia ši mėsa iš tiesų yra rudenį. Tad kodėl nepaįvairinus tradicinio meniu ir nepasigaminus ėrienos?
Gali pasirodyti, kad ėrienos gaminti visai nemokate, bet tai – lengvai paruošiama mėsa, kurią kepant pakaks laikytis keleto paprastų taisyklių. Žymus virtuvės šefas Johnas Torode pasidalino geriausiais savo patarimais apie tai, kaip gaminti šią turtingo skonio mėsą, rašoma dailystar.co.uk.
Ėrieną marinuokite
Kai ėrieną pirma marinuojate su citrinų sultimis, o po to – su čiobreliais, darote du dalykus. Rūgštis suminkština ir sušvelnina mėsą, o citrinos sultys pradeda vytinimo procesą. Čiobreliai prideda papildomo skonio.
Gerai išmuškite mėsą
Taip riebalai pradės skverbtis į liesesnes dalis, todėl ėriena bus gardi ir drėgna. Tokiu būdu išgausite maksimalų ėrienos skonį.
Kepkite lėtai ir žemoje temperatūroje
Po namus pasklidęs aromatas visiems sužadins neįtikėtiną apetitą dar prieš patiekiant pietus. Ėrieną orkaitėje patartina kepti lėtai, nes kuo ilgesnis kepimo laikas – tuo minkštesnė ir sultingesnė ji bus.
Neišmeskite likučių
Kitą dieną iš jų galėsite pasigaminti dar vieną nuostabų patiekalą, kuris patiks visai šeimai. Iškeptą ėrieną galite nuimti nuo kaulo ir pasigaminti plėšytos ėrienos, arba sudėti atgal į padažą ir patroškinti, o taip pat pasigaminti ėrienos tešloje. Ir žinoma, šaltos ėrienos sumuštiniai su sviestu ir balta duona – tikras gardėsis.
Tamsiaspalvę ėrieną rekomenduojama ragauti su gardžiomis orkaitėje keptomis bulvėmis, daržovėmis ir padažais!