ėriena
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ėriena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ėriena“.
            
 Šis ėrienos paruošimo būdas taps tikru hitu šeimoje: apsilaižysite pirštus
                                Jau šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio recpetas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kulinarinio įkvėpimo mėgins pasisemti iš juodojo humoro trilerio „Meniu“, kurį TV3 žiūrovai galės išvysti šiandien 22 valandą.
                            
 Sultinga ėrienos nugarinė pagal Gian Lucą: tirps burnoje
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart apsilankęs Tuomų ūkyje Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti sultingą ėrienos nugarinę su smidrais ir artišokais. 
Gian Luca vyko į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priėmė Gražvydas ir Edita. Kaime, kuriame dabar ūkininkauja Edita ir Gražvydas, anksčiau gyveno moters seneliai.
                            
 Gian Luca atskleidė, kaip paruošti nepelnytai pamirštą ėrieną: mėsa tirps burnoje
                                Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco pakvies į Ukmergės rajone esantį ūkį, kuriame žiūrovai išgirs viską apie avis. O virtuvės šefas pirmąkart gyvai susidurs ir su alpakomis! Tačiau labiausiai visus nustebins sultingos ėrienos mentės receptas – patiekalas tiesiog ištirps burnoje… 
Atvykęs į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priims Gražvydas ir Edita, Gian Luca neslėps nuostabos – žiūrėdami laidą, žmonės niekaip nepatikės, kad jie susitinka pavasarį, mat ū...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šis troškinys sužavės visą šeimą: receptą verta turėti
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino šildančio ėrienos ir jautienos troškinio receptu. 
Šįkart virtuvės šefas su visa komanda vyko į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis. 
Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina.
                            
 Receptas. Ėrienos kotletai
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 arbatinis šaukštelis   kalendrų (malta)    1 arbatinis šaukštelis   kmynų    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    100 gramų   batono ((dvi riekelės))    šiek tiek   druskos    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    500 gramų   ėrienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnus ir česnako skiltelę smulkiai supjaustyti, pakepinti truputyje aliejaus.
                            
 Receptas. Kebabai ant iešmo
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   jautienos    400 gūželių   ėrienos    1 vienetas   kiaušinių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   pipirai (juodieji)    50 gramų   miltai    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 vienetas   svogūnų (smulkiai pjaustytas ar tarkuotas (tiks ir sauja svogūnų laiškų))    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir paprikos milteliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Ėrienos šašlykas
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    100 gramų   porų    2 vienetai   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    500 gramų   ėrienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ėriena supjausčiau nedideliais kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais, porą - griežinėliais.  Mėsą sumaišiau su druską, pipirais, citrinos sultimis, pomidorų padažu ir svogūnais bei poru.  Mėsą šaldytuve palikau per naktį. Kepiau grilyje apie 20 min.
                            
 Receptas. Ėriuko kulšnis su šakninėmis daržovėmis bei pastarnokų čipsais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   morkų    šiek tiek   pastarnokų    šiek tiek   ropių    šiek tiek   rozmarino    250 mililitrų   raudonojo vyno    šiek tiek   sultinio (vištienos)    1 vienetas   ėrienos (ėriuko kulšnis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ėriuko kulšnį apkepti karštoj keptuvėj, kad labai gerai paruduotų.
                            
 Receptas. Ėrienos vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1   česnakų    1 valgomasis šaukštas   kalendrų    2 valgomieji šaukštai   garstyčių    6 valgomieji šaukštai   sojos padažo    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    6 valgomieji šaukštai   aliejaus    400 gramų   ėrienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pasiruošiame marinatą: sojos padažą sumaišome su aliejumi, įspaudžiame citrinos sultis, suberiame druską, kalendrą, garstyčias ir sutrintą česnaką. Viską dar kartą išmaišome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Xinjiang ėriena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno, patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra aštrokas dėl aitriosios paprikos miltelių, bet ne per daug. Jei norisi daugiau aštrumo, dėti daugiau šių miltelių. Šis patiekalas puikiai tiks tiek vakarienei, tiek pietums. Kuminas suteiks išskirtinį kvapą ir kvepės ne tik patiekalas, bet ir visi namai.
                            
 Receptas. Ėrienos šašlyko receptas
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (malta)    3 vienetai   svogūnų    1.5 arbatinio šaukštelio   druskos    1 kilogramas   ėrienos (nugarinė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ėrienos nugarinė supjaustoma kubeliais.  Svogūnai supjaustomi griežinėliais.  Mėsa apiberiama prieskoniais, sudedamas sutrintas česnakas, sudedami svogūnai ir užpilama citrinos sultimis. Išmaišoma. Mėsa marinuojama 5-6 valandas.
                            
 Receptas. Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    200 gramų   morkų    200 gramų   ropių    šiek tiek   rozmarino (šviežias)    50 gramų   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 valgomasis šaukštas   prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais)    800 gramų   ėrienos (kumpis)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite mėsą kubeliais ir sumaišykite su aliejumi bei prieskonių mišiniu. Tada įdėkite į plastikinį maišelį ir palikite marinuotis apie 6 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Ėriukas su žaliaisiais šparagais
                                INGREDIENTAI:    15 gramų   čiobrelių (švieži, žolelių džiūvesėliams)    šiek tiek   juodųjų pipirų (žolelių džiūvesėliams)    4 vienetai   laurų lapų (lapai, šparagų garnyrui)    30 gramų   petražolių (šviežios, žolelių džiūvesėliams)    150 gramų   džiūvesėlių (smulkinti, žolelių džiūvesėliams)    šiek tiek   druskos (šparagų garnyrui)    šiek tiek   druskos (žolelių džiūvesėliams)    2 valgomieji šaukštai   sviesto (filtruotas arba ghi, kad nesudegtų)    100 gramų   sviesto (filtruotas, špara...
                            
 Receptas. Ėrienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    2 vienetai   svogūnų    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    2 valgomieji šaukštai   žalumynų    1 kilogramas   ėrienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ėrienos mėsą supjaustome kubeliais.  Ant mėsos sudedame žalumynus (susmulkintus), sutrintas česanko skilteles, žiedais supjaustytus svogūnus ir suberiame druską. Viską išmaišome ir palaikome šaldytuve ~4 valandas.  Kepame ant žarijų, šašlykinėje.
                            
 Receptas. Ėriuko šašlykas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    2 vienetai   pomidorų pastos    3 vienetai   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   prieskonių (šašlykams)    1 kilogramas   ėrienos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ėrienos kumpį supjaustome kubeliais ir išmaišome su prieskoniais.  Svogūnus, citriną, pomidorus supjaustome griežinėliais.  Mėsą sumaišome su citrina, svogūnais ir pomidorais. Marinuojame apie 24 valandas.  Išmarinuotą mėsą suveriame ant iešmų ir kepame ant žarijų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Ėriena mongoliškai
                                Tai gerai žinomas Mongolijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas ir sūrokas.
                            
 Šefas atskleidė geriausius ėrienos kepimo patarimus: mėsa bus minkštutėlė
                                TV šou „MasterChef“ vedėjas Johnas Torode pasidalino geriausiais savo ėrienos gaminimo patarimais – nuo marinato iki lėto ir žemos temperatūros kepimo, kad mėsa įgautų ypatingą skonį. 
Sekmadienio pietums jau nusibodo jautiena ar vištiena? Ėriena dažnai siejama su pavasarinį gaminamais patiekalais, bet skaniausia ši mėsa iš tiesų yra rudenį.
                            
 Kodėl už kilogramą ėrienos tenka mokėti 100 litų
                                Vilija Andrulevičiūtė, LRT.lt
Kilogramo avių mėsos pardavimo kaina svyruoja nuo 18 iki 100 litų, o šis nemenkas skirtumas susidaro dėl mažai kam žinomų priežasčių. „Kaina labiausiai priklauso nuo išpjaustymo meistriškumo, taip pat – nuo avių rūšies bei sezono“, – sako 10 metų avis auginantis Arvydas Eigminas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Vilnos paklausa per maža, ėrienos – per didelė
                                Populiarėjantys gaminiai iš veltos vilnos didina jos paklausą. Tačiau ne tiek, kiek reikėtų avių augintojams.
  Jie didžiąją dalį nukirptos vilnos, kaip ir anksčiau, tiesiog sunaikina. O štai gyventojai skundžiasi pasigendantys karšyklų, praneša „Panorama“.
  Avių augintojai sako, kad pastaruosius keletą metų vilnos paklausa išaugo dėl populiarių gaminių iš veltos vilnos; vis dėlto nemažą dalį vilnos tenka sunaikinti. Supirkimo kaina nesiekia nė dviejų litų už kilogramą.
                            
 