• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo kone visą Lietuvą, tad šįkart pakvietė į studiją, kur svečiavosi daugeliui pažįstama televizijos laidų vedėja, žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva. Ji ne tik prakalbo apie asmeninį gyvenimą, bet ir pasidalino savo firminių greitų makaronų salotų receptu.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo kone visą Lietuvą, tad šįkart pakvietė į studiją, kur svečiavosi daugeliui pažįstama televizijos laidų vedėja, žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva. Ji ne tik prakalbo apie asmeninį gyvenimą, bet ir pasidalino savo firminių greitų makaronų salotų receptu.

REKLAMA

R. Šakalytė-Jakovleva retai kalba apie savo asmeninį gyvenimą. Laidoje ji atskleidė, kad tai – sąmoningas sprendimas, be to, jiedu su vyru sutarę daugiau kalbėti apie darbus, savo pomėgius, bet ne apie asmeninį gyvenimą.

Prakalbus apie maisto gamybą, Renata atviravo, kad vyras gamina, tačiau ne taip dažnai, kaip ji, ir dažniausiai šeimą nustebina savo firminiais patiekalais, kuriuos yra ištobulinęs.

Laidos viešnia atskleidė, kad yra didelė lietuviškos virtuvės gerbėja, tačiau mėgsta paeksperimentuoti, pažaisti prieskoniais, kvapais, konsistencijomis ir net spalvomis. O kai turi daugiau laiko, sukuria ir žaismingų kompozicijų.

REKLAMA
REKLAMA

Visai neseniai Renata žengė dar vieną prasmingą žingsnį ir prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ inicijuotos akcijos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, kurios tikslas – paskatinti galvoti apie atsakingą vartojimą ir nebenaudojamiems daiktams suteikti antrą gyvenimą, perleidžiant juos kitiems.

REKLAMA

Pokalbiams persikėlus į virtuvę, Renata parodė, kaip pasigaminti greitas makaronų salotas. Ji išdavė, kad šį receptą jai perdavė jos anyta, ir atskleidė, kad anyta – viena geriausių jos draugių.

Šias salotas labai mėgsta Renatos dukros, tad nedvejojame, kad jų skonis sužavės ir jus.

Firminės greitos Renatos Šakalytės makaronų salotos

Reikės: 250 g mėgstamų makaronų; 400 g vištienos filė; 1 skardinės konservuotų ananasų; „Hellman‘s Light“ majonezo; druskos; pipirų; aliejaus; 1 a. š. saldžiosios paprikos; 1 a. š. cinamono; 0,5 a. š. ciberžolės; džiovintų žolelių.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą pilame vandens ir beriame druskos. Kai užverda, supilame makaronus. Verdame pagal instrukcijas ant pakuotės. Supjaustome vištieną gabalėliais ir apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

Mėsai apkepus, pagardiname prieskoniais – druska, pipirais, saldžiąja paprika, ciberžole, žolelėmis ir cinamonu.

Išvirusius makaronus suberiame į dubenį, iškepusią vištieną dedame šalia ir viską gerai išmaišome su majonezu. Jei norite, galite pagardinti žalumynais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų