Valgyti cepelinus mėgsta daugelis, tačiau jų gaminimas yra ne mažas iššūkis ir ne pirmą kartą juos ruošiantiems. Tačiau nuoseklus eigos vykdymas ir profesionalų patarimai padės susidoroti su šiuo iššūkiu ir pasimėgauti sočia bei gardžia cepelinų diena.
Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins tikrai netradicinius cepelinus – iš saldžių bulvių (batatų) su vištienos įdaru.
„Cepelinai be padažo – ne cepelinai“, – sakys Tomas ir pademonstruos, kaip paruošti irgi netradicinį cepelinų padažą – iš sūrio ir džiovintų baravykų.
Cepelinai nors ir labai gardūs, bet tikrai nėra labai lengvas patiekalas, tad mėgautis jais reikėtų su saiku. „Po cepelinų neužmirškite išnešti svarstykles arba išimti baterijas iš jų“, – juokauja Tomas.
„La maistas“ žiūrovams staigmeną pateiks ir kitas laidos šefas – grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius – jis gamins cepelinus su jaučio kepenų įdaru.
Jei lieka produktų nuo cepelinų ruošimo, „galima pasigaminti paštetą arba bulvinį vėdarą“, – patarė Vylius. Dar vienas jo patarimas: kad cepelinai virsdami neišsileistų į vandenį galima įdėti vitamino C ir šaukštą krakmolo.
Vištienos cepelinai su sūrio ir baravykų padažu
Išskirtiniai cepelinai nustebins kiekvieną puikiu skoniu ir išskirtiniu vaizdu lėkštėje. Soti ir labai gardi pietų idėja visai šeimai.
UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/11375462/autoplay=0#