REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus virtuvės šefas Tomas Rimydis neslepia, kad karantinas labai pakeitė įprastą gyvenimą. Dabar visi daugiau laiko leidžiame namie ir patys daugiau gaminamės. O pats svarbiausias dienos valgis, pasak Tomo, yra pusryčiai. Jis siūlo išbandyti  du naujus receptus.

Garsus virtuvės šefas Tomas Rimydis neslepia, kad karantinas labai pakeitė įprastą gyvenimą. Dabar visi daugiau laiko leidžiame namie ir patys daugiau gaminamės. O pats svarbiausias dienos valgis, pasak Tomo, yra pusryčiai. Jis siūlo išbandyti  du naujus receptus.

REKLAMA

„Mūsų pusryčiai labai pasikeitė, kaip ir pati gyvensena. Dabar žymiai daugiau dėmesio skiriame pusryčiams. Prieš 20 m. buvo įprasta valgyt paprasčiausius buterbrodus, o dabar atsiranda avokadas su grikių trapučiu, alyvuogių aliejumi. Smagu, kad mes išprusom, kad pradėjom mėgautis lėtesniais pusryčiais“, sako profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas ir TV3 laidos „La maistas“ šefas Tomas Rimydis.

Pusryčiai – daugiau gyvo maisto, mažiau kalorijų

Pasak jo, pusryčiai vienareikšmiškai yra viena iš svarbiausių mitybos dalių.

„Galima nepietaut ar nevakarieniaut, bet pusryčiaut būtina. Tačiau pusryčiai turi būti ne bet kokie, o kuo sveikesni, kuo mažiau cukraus, angliavandenių, mėsų. Duoną keiskite į daržoves avokadą, cukinijas, agurkus. Jei pusryčiams valgydavot tris kiaušinius, sumažinkit iki dviejų, bet kompensuokite daržovėmis. Jos gali būti ir raugintos.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisakykite sūrio produktų, o rinkitės geros kokybės kietuosius ar minkštuosius sūrius, bet juos irgi valgykite su daržovėmis, o ne su duona. Rinkitės daugiau gyvo maisto ir mažiau termiškai apdoroto, kad organizmas pabustų, pasikrautų energijos, bet neapsunktų ir galėtų dirbti, būtų žvalus visą dieną“, – patarimų negaili T. Rimydis.

REKLAMA

Daugelis vaikų labai mėgsta blynus pusryčiams. Bet juos Tomas pataria irgi gaminti sveikesnius.

Tomas sako, kad rytą reikėtų pradėti stikline kambario temperatūros vandens. O arbatą, kavą gerti po pusryčių, bet ne prieš juos.

Pusryčiauti reikėtų ne anksčiau kaip valandą nuo prabudimo. Ir pusryčiauti derėtų lėtai, neskubant. Geriau anksčiau nueiti miegoti ir anksčiau atsikelti, kad ryte spėt ramiai susiruošti ir neskubant papusryčiauti. Taip pat, turėtų būti minimum 12 val. intervalas tarp vakarienės ir pusryčių.

Duonos krepšeliai su sūriu ir šonine

Nusikeliame į Ameriką neišeidami iš namų. Puikus būdas išbandyti amerikietišką virtuvę – labai skanu, sotu ir taip nesudėtinga. Reikės vos kelių ingredientų ir jie visiškai neįmantrūs.

Kepti kruasanai su camembert sūriu, ančiuviais ir svogūnų su apelsinais džemu

Skoniais keliaujam į Prancūziją. Puiki pusryčių idėja - išskirtinė, soti, labai gardi. Maloniai nustebinsite kiekvieną, prisėdusį prie pusryčių stalo. Labai tinka romantiškiems pusryčiams dviem.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų