Purvinos orkaitės ne tik neatrodo nemaloniai, bet jos gali būti ne tokios veiksmingos, jei jose pilna riebalų. Maisto produktai, kuriuose yra daug riebalų, yra blogiausia orkaitės nešvarumų priežastis, nes jie išskiria riebalus, kuriuos gali būti sunku pašalinti, kai jie išdžiūva.
Orkaitės valymo gudrybė
Deanas Daviesas, „Fantastic Services” orkaitės valymo technikas, pasakė: „Jei savo orkaitę norite valyti be šiurkščių cheminių medžiagų, tiesiog įdėkite karščiui atsparų indą, pilną vandens, į vidų, kol ji vis dar šilta. Palaukite 20 minučių, tada išjunkite orkaitę ir leiskite jai visiškai atvėsti, tada išvalykite vidų drėgna šluoste.”
Tai ne tik „paprasta ir natūralu”, bet ir beveik nemokama. Tačiau vanduo gali neveikti tose vietose, kuriose riebalai labai pridžiūvę, rašo express.co.uk
Ekspertas pridūrė: „Jei reikia papildomų tepalų, pasidarykite namuose pagamintą riebalų šalinimo priemonę, sumaišydami du valgomuosius šaukštus kepimo sodos su arbatiniu šaukštu vandens. Įlašinkite kelis eterinio aliejaus lašus, norėdami geresnio kvapo.
Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, užtepkite šį mišinį orkaitėje ir palikite jį naktį. Ryte nuvalykite actu ir vandeniu sudrėkintu skudurėliu.”