Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.
Agurkų marinato receptas
Į švarius stiklainius berkite šiek tiek garstyčių sėklų, po 1 didelę riekelėmis supjaustytą česnako skiltelę, kelis grūdelius juodųjų pipirų. Tuomet dėkite supjaustytus agurkus.
Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite druską, cukrų, ciberžolę, įdėkite medų ir užvirkite marinatą. Paruoštu marinatu užpilkite agurkus ir pridenkite dangteliais.
Imkite didelį puodą, ant dugno išklokite virtuvinį rankšluostį, sudėkite stiklainius ir iki 3/4 įpilkite karšto vandens.
Kai vanduo užvirs: 1l stiklnius virkite – 7min., 750ml arba 500ml – 5 min. Išimkite iš puodo stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainį, šiltai apklokite ir palikite per naktį atvėsti. Skanaus.