• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Man tai dieviškai skanu ir labai paprastai pagaminama. Būtent tokį patiekalą kartu su drauge Rasa skanavome restorane. Bet kartą pagalvojau, kodėl taip pasigaminti negalėčiau namuose? Galėčiau ir galiu. Vištieną aš kepiau orkaitėje, bet jeigu turite noro ir kepsninę, drąsiai kurkite ją. Šios mano vasaros atradimas skani bbq granatų glazūra. Bet žinoma galite rinktis ir kitą mėgstamą savo bbq padažą. Taip skanu, kad norisi pirščiukus apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Man tai dieviškai skanu ir labai paprastai pagaminama. Būtent tokį patiekalą kartu su drauge Rasa skanavome restorane. Bet kartą pagalvojau, kodėl taip pasigaminti negalėčiau namuose? Galėčiau ir galiu. Vištieną aš kepiau orkaitėje, bet jeigu turite noro ir kepsninę, drąsiai kurkite ją. Šios mano vasaros atradimas skani bbq granatų glazūra. Bet žinoma galite rinktis ir kitą mėgstamą savo bbq padažą. Taip skanu, kad norisi pirščiukus apsilaižyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 kg vištienos petukų; Druskos pagal skonį; 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių; 1 a. š. česnako miltelių; Žiupsnis juodųjų pipirų; Žiupsnis čili; 2 v. š. bbq padažo (naudojau granatų glazūrą).

Bulvytėms: Šviežių bulvių, pagal poreikį; Žiupsnis druskos; 1 a. š. džiovinto raudonėlio; 2 v. š. žąsų taukų.

Bulves nuskutame, supjaustome skiltelėmis. Apverdame vandenyje apie 10 min. Vištienos petukus pabarstome druska, pipirais, čili, paprikos ir česnako milteliais. Apvirtas bulves taip pat pabarstome druska, raudonėliu ir apvoliojame žąsų taukuose. sudedame į skardą vištieną, bulves. Dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 25 min. Vištų petukus aptepame glazūrą ir dar kepame apie 10 min. Ragaujame vištieną ir bulvytes padažant į bbq padažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų