• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite palepinti visą savo šeimą gardžiais pietumis, o galbūt mylimą asmenį nustebinti gardžia vakariene? Išbandykite šį nuostabų sotaus naminio apkepo su lašišos įdaru receptu, kuriuo su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

4

Norite palepinti visą savo šeimą gardžiais pietumis, o galbūt mylimą asmenį nustebinti gardžia vakariene? Išbandykite šį nuostabų sotaus naminio apkepo su lašišos įdaru receptu, kuriuo su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

REKLAMA

„Šis kepinys yra nepaprastai skanus ir pakankamai lengvai pagaminamas, o atvėsęs dailiai sutvirtėja. Nors aš jį visada kepu su rūkyta lašiša, manau, bet kokia kita rūkyta žuvis čia irgi puikiai tiktų", - sako Simona.

Reikės: 380 g miltų, 1 šaukštelio druskos, 1/3 šaukštelio cukraus, 240 g šalto sviesto

Įdarui reikės: 300 g rūkytos lašišos, 25 g šviežių krapų, 3 didelių kiaušinių, 250 ml grietinėlės, 1/3 šaukštelio malto muskato, Druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Pagrindui: miltus, druską ir cukrų persijokite į didelį dubenį. Šaltą sviestą supjaustykite smulkesniais gabalėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Rankomis iš miltų mišinio ir šalto sviesto suformuokite trupinius. Kad trupiniai lengviau suliptų, įpilkite 1/2 puodelio ledinio vandens ir užminkykite tešlą.

REKLAMA

Labai svarbu neperminkyti tešlos, nes ji pasidarys labai kieta. Suformuokite tešlą į rutulį, įvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent valandą laikykite šaldytuve.

2. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Tešlos lakštu išklokite sviestu išteptą kepimo formą. Tai turite padaryti taip, kad tešla padengtų dugną bei šonus ir susiformuotų tešlos krepšelis.

Subadykite šakute dugną, kad jis kepant neišsipūstų. Ant tešlos klokite foliją ir pripilkite sausų žirnių arba pupelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min. Foliją su žirniais arba pupelėmis nuimkite ir kepkite dar 5 min., kol tešlos krepšelis dailiai apskrus.

3. Susmulkinkite krapus ir lašišą. Išdėliokite juos ant iškepto pagrindo. Išplakite kiaušinius, įmaišykite grietinėlę ir muskatą, pagardinkite druska ir pipirais. Grietinėlės masę užpilkite ant lašišos ir krapų. Kepkite apie 20 - 25 min. orkaitėje įkaitintoje iki 200 C.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų