Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės, kuri savo patiekalų receptus publikuoja savo feisbuko puslapyje „Gamink su Audrone“.
Ji sako, kad šie pikantiški kamuoliukai - puikus užkandis ant šventinio stalo. Jie, pasak Audronės, ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai skanūs, o pagaminti - tikrai nesudėtinga.
Jums reikės:
350 gramų fermentinio sūrio, 6 kiaušinių, 200 gramų krabų lazdelių, česnako, majonezo ir žalumynų (aš naudojai džiovintus špinatus).
Kietai išvirtus kiaušinius, fermentinį sūrį, česnaką sutarkavau smulkia trintuve ir pagardinau majonezu.
Viską išmaišiau ir formavau teniso dydžio kamuoliukus.
Smulkia truntuve sutarkavau krabų lazdeles ir į jas įdėjau džiovintų špinatų.
Kiekvieną kamuoliuką apvoliojau krabų lazdelėse su špinatais ir pastačiau į šaldytuvą nors valandai. Iš nurodyto produktų kiekio padariau 40 vnt.rutuliukų. Skanaus☺