Tinklaraščio autorė rekomenduoja pamiršti visus nusibodusius bulvinius patiekalus ir išnaudoti laiką virtuvėje užkandžiams.
„Įprastus cepelinus, bulvių plokštainius, bulvinius blynus atidėkime savaitei ir pasilepinkime naminiais šviežių bulvių traškučiais.

Šiuos traškučius labai mėgsta mano vyras. Pirktinių jis nevalgo iš principo, tad nieko kito nelieka, kaip tik lepinti jį naminiais", – pasakoja ji.
Dubenėliui traškučių reikės:
2 bulvės; druskos; aliejaus virimui;
Gaminimas:
Bulves nuskutame, nuplauname. Tuomet su bulvių skustuku skutame skersai arba išilgai griežinėlius (jie būna labai ploni).
Kiekvieną jų nusausiname popieriniu rankšluosčiu iš abiejų pusių. Dedame po kelis į verdantį aliejų ir kepame, kol apskrunda.
Iškepusius dedame ant popierinių rankšluosčių ar servetėlių ir apibarstome druska.
