Jūsų dėmesiui – kulinarinės laidos „La maistas“ grilio šefo Vyliaus Blauzdavičiaus, virtuvės šefo Tomo Rimydžio ir kviestinės laidos viešnios Renatos Šniolienės, tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorės, patarimai.
Jie pravers visiems, kuriems aktualu išmokti sutirštinti padažą be miltų ir krakmolo, taip pat susidomės norintys iškepti plokštainį be pieno produktų. Laidos viešnia Renata papasakos, ką pagaminti iš plokštainio likučių.
Vylius Blauzdavičius pataria, kaip sutirštinti padažą be miltų ir krakmolo
„Tai labai paprastas patarimas. Įsidedate grietinės arba grietinėlės į padažą, ji pradeda skystėti.
Norėrdami, kad padažas taptų tirštas, malonus ir skalsus, įmuškite kiaušinio trynį. Išjunkite viryklę, palikite padažą šiltai ir leiskite sukepti kiaušinio tryniui kartu su padažu. Atsiranda gelsva spalva, padažas pradeda tirštėti.“
Rezultatą, kaip Vyliui pavyko sutirštinti padažą, išvysite vaizdo įraše.
Tomas Rimydis pataria, kaip iškepti purų bulvių plokštainį be pieno produktų
„Mano patarimas – plokštainį plikykite ne pienu, o burokėlių sultimis.
Tam tikra ir moliūgų, morkų, obuolių sultis. Į įkaitintą keptuvę pilame sultis. Kad būtų įdomiau, įdėkite peletrūno. Pasūdykite druska ir pipirais. Po 20-30 sekundžių plikinys plokštainiui paruoštas.“
Rezultatą, kaip Tomui pavyko išsisukti be pieno produktų, išvysite vaizdo įraše.
Renata Šniolienė pataria, ką daryti su kugelio likučiais
„Kaip ir cepelinus, kugelį žmonės mėgsta pašildytą kitą dieną. Taigi, šildau ant lydyto sviesto keptuvėje, pjaustau mažais gabaliukais ir valgome gerai pakaitintą.“
Rezultatą, ką Renata darė su kugelio likučiais, išvysite vaizdo įraše.
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.