Makaronai, arba pasta, yra toks įvairialypis ir visų mėgstamas maistas, kad neseniai jis buvo paskelbtas mėgstamiausiu patiekalu pasaulyje, nurungusiu net mėsos patiekalus ir picą – taip teigia atlikta „Oxfam“ apklausa, rašoma dailystar.co.uk.
Bet kaip ir gaminant daugelį kitų paprastų patiekalų, makaronams reikia daugiau rūpesčio nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Pervirę, suminkštėję, košę primenantys makaronai yra kulinarijos košmaras, o kai kuriose kultūrose spagečių laužymas perpus laikomas tikru nusikaltimu.
Kai kurie maisto mėgėjai turbūt net yra išbandę makaronų gaminimą namuose nuo nulio, pradedant nuo miltų ir tai neretam baigėsi visišku fiasko.
„Daily Star Online“ pateikia virtuvės šefų patarimų, kaip gaminti tobulus makaronų patiekalus.
Kaip taisyklingai virti spagečius
Daugelis žmonių prieš virdami spagečius juos perlaužia perpus, kad šie paprasčiau tilptų į puodą, bet taip juos išsivirus bus sudėtingiau gerai apsukti juos aplink šakutę. Niekaip nerastumėte italo, kuris taip darytų, todėl jei norite sužinoti, kaip geriausia virti spagečius, pasižiūrėkite „TikTok“ naudotojo „@maxmccannpt“ vaizdo įrašus.
Šis sporto mėgėjas ir virėjas demonstruoja geriausią metodą, pasiėmęs kelias porcijas spagečių. Jis juos laiko virš didelio puodo su verdančiu vandeniu ir paaiškina, kad spagečius į puodą reikia dėti sukamuoju judesiu, kad jie puode išsiskleistų.
„Pastą paimate taip, pasukate ir tada metate. Juos virti reikia būtent taip.“ – aiškina jis, rodydamas, kaip spagečiai puode išsiskleidžia tarsi saulės spinduliai. – „Virdami jie arba patys sukrenta po vandeniu, arba juos galima truputėlį pastumti į apačią.“
Jo vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 13 000 kartų. Vienas jo sekėjas rašė: „Būtinai išbandysiu, geras patarimas.“
Kodėl padažo dėti tiesiai ant makaronų negalima
Taisydama dar vieną dažną daugelio klaidą, kita „TikTok“ naudotoja paaiškina, kodėl makaronų padažo negalima dėti tiesiai ant išvirtų makaronų. Savo vaizdo įraše „@charlotteparler“ parodo, kaip tinkamai sumaišyti padažą ir linguine makaronus, naudojant nuo virimo likusį vandenį.
Charlotte makaronus verda iki al dente kietumo, maždaug aštuonias minutes, o tada pasilieka truputį nuo virimo likusio vandens ir makaronus nukošia. Tuomet ji linguine sudeda į keptuvę, supila atsidėtą vandenį ir deda jau turimą pomidorų padažą.
„Būtinai reikia įpilti makaronų vandens, kad viskas gerai susimaišytų.“ – paaiškina ji.
Kadangi makaronų vanduo yra krakmolingas, jis taip pat pagerina padažo konsistenciją. Jos vaizdo įrašas patiko daugiau nei 20 000 žmonių – daugelis jų gyrė jos metodą ir sakė, kad darytų tą patį.