• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikras vasaros skonis – šviežia naminė braškių uogienė. Daugumoje jų būna daug pridėtinio cukraus, kad būtų išsaugotos visos braškių savybės ir sustiprintas skonis, tačiau ekspertė išdavė tobulą braškių uogienės receptą, kuriam nereikės cukraus. 

Tikras vasaros skonis – šviežia naminė braškių uogienė. Daugumoje jų būna daug pridėtinio cukraus, kad būtų išsaugotos visos braškių savybės ir sustiprintas skonis, tačiau ekspertė išdavė tobulą braškių uogienės receptą, kuriam nereikės cukraus. 

REKLAMA

Uogienes mėgsta daugelis, jos puikiai dera su duonos riekele, yra nuostabus ingredientas pyragams, jos skanaujamos ir prie sūrio.

Tačiau dauguma uogienių paprastai gaminamos su daug cukraus, kad vaisiai ilgiau išsilaikytų ir sustiprėtų bendras saldumas bei skonis, rašoma express.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Braškių uogienės receptas

Jei ieškote maistingesnės alternatyvos, kuri nepraranda skonio, galite pabandyti pasigaminti savo sveikesnę versiją namuose.

REKLAMA

Sveiko maisto ekspertė pasidalino savo paprastu receptu, kaip pasigaminti tobulai skanią braškių uogienę. Danielle Brown, taip pat žinoma kaip healthygirlkitchen, rašė:

„Ar žinojote, kad galite pasigaminti uogienę namuose per penkias minutes? Jums reikia tik kelių paprastų ingredientų, kad pagamintumėte skaniausią uogienę. Pažadu, kad niekada nebenorėsite pirkti parduotuvinės uogienės.“

REKLAMA
REKLAMA

Braškių uogienės ingredientai:

  • Du puodeliai braškių;
  • Du šaukštai vandens;
  • Du šaukštai chia sėklų;
  • Vienas šaukštas citrinos sulčių;
  • Vienas šaukštas klevų sirupo.

Gaminimas:

Sudėkite uogas ir supilkite vandenį į puodą, virkite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs vanduo ir braškės ims skystėti, švelniai sutrinkite jas šakute.

Nukelkite puodą nuo ugnies, tada įmaišykite citrinos sultis, klevų sirupą ir chia sėklas, maišykite, kol gausite vientisą masę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leiskite uogienei visiškai atvėsti prieš perdėdami ją į stiklainį su sandariu dangteliu. Laikykite šaldytuve, taip ji išliks tinkama vartoti iki trijų savaičių.

Kūrėja taip pat pridūrė, kad jei neturite šviežių braškių, galite naudoti šaldytas uogas. 

Maisto ekspertas iš „Sugar Free London“ taip pat patvirtino, kad šis receptas – puikus, ir sakė: „Aš gaminu be cukraus uogienę nuo tada, kai pradėjau valgyti mažiau angliavandenių.

Žmonės, tai taip paprasta. Jums tereikia kokybiškų uogų, kurias reikia pavirti, kol išsiskirs pakankamai skysčio.

Tada pridėkite šiek tiek papildomo saldiklio, pavyzdžiui, eritritolio ar stevijos ir šiek tiek tirštiklio, pavyzdžiui, chia sėklų ar želatinos. Viskas!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų