Dr Nick Fuller iš Bodeno Nutukimų, mitybos, mankštinimosi bei valgymo sutrikimų instituto atskleidė, kad per savaitę suvalgant 12 kiaušinių, tikrai nepadaugės širdies problemų.
Ar sveika valgyti kiaušinius?
Dr Fuller sakė: „Mūsų atliktas tyrimas rodo, kad nereikia vengti kiaušinių, jei maitinatės sveikai. Nors kiaušiniai turi daug dietinio cholesterolio, o žmonės, sergantys 2 tipo diabetu, turi daugiau „blogojo“ mažo tankio lipoproteino (LDL) cholesterolio, šis tyrimas patvirtina ankstesnių tyrimų išvadas, kad kiaušiniai nedaro jokios įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje.
Kas buvo tiriama?
Tyrime dalyvavo dvi žmonių grupės. Pirmai grupei skirta 12 kiaušinių per savaitę dieta, o kitai – tik dviejų. Abi grupės buvo stebimos tris mėnesius. Nebuvo pastebėta jokių skirtumų tarp abiejų grupių dalyvių širdies kraujagyslių veiklos.
Balti kiaušiniai, ypatingai trynys, turi daug riebalų, vitaminų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Trynyje gausu maistingųjų medžiagų, taigi neverta rinktis tik baltymus.
Kiek maistingųjų medžiagų turi kiaušinis?
Tinklalapis Egg Info teigia, kad kiaušiniuose yra labai daug maistingųjų medžiagų. Jame rašoma: „Kiaušiniai yra natūralus maistinių medžiagų – aukštos kokybės baltymų, vitaminų ir mineralų − šaltinis. Juose daug vitamino B2, riboflavino, vitamino B12, vitamino D, seleno ir jodo. Taip pat juose yra A ir B grupės vitaminų – folio, biotino, pantoteno rūgšties, cholino − bei kitų svarbiausių mineralų ir mikroelementų, įskaitant fosforą“.