Reikės: 600 ml. obuolių ir persikų sulčių, 600 ml kefyro, 2 v.š. cukraus pudros, 2 × 25 gr. želatinos, 2 × 10 v.š. vandens.
Gaminimo eiga:
Želatiną brinkinau vandenyje 10–15 min. ir pakaitinau iki kol ištirpo granulės. Atvėsintą želatiną supyliau į sultis, išmaišiau ir dalį jų supyliau į formą. Pastačiau stingti į šaldytuvą.
Kefyro sluoksniui vėl brinkinau 25 gramus želatinos 10–15 min., pakaitinau iki granulės ištirpo ir atvėsintą supyliau į kefyrą, pagardinau cukraus pudra. Išmaišiau. Dalį kefyro supyliau ant sustingusio sulčių sluoksnio. Ir vėl pastačiau stingti į šaldytuvą.Taip sluoksniavau likusias sultis ir kefyrą. Paruoštą desertą palikau nakčiai stingti šaldytuve.
Šaltinis: Gamink su Audrone