REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai mano kolegės giminaičių iš Jerevano (Armėnija) receptas. Kiekių gramais ir kilogramais nebus. Bet ir be jų manau viską suprasite“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Tai mano kolegės giminaičių iš Jerevano (Armėnija) receptas. Kiekių gramais ir kilogramais nebus. Bet ir be jų manau viską suprasite“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Jums reikės:

  • kiaulienos nugarinės su kaulu (taip vadinamo karbonado),
  • svogūno galvų,
  • pipirų (geriausia 5 pipirų mišinys),
  • druskos (tik prieš kepant). 

Nugarinę supjaustykite beveik 2 cm storio gabalais, bet būtinai, kad kiekvienas gabaliukas būtų su kaulu.

Išsidėliokite mėsos gabaliukus ant stalo vieną  šalia kito ir pasitelkę gerą muziką ar bent jau nuotaiką pamuškite juos rankomis, taip, kaip mušate afrikietiškus būgnelius. Apiberkite mėsos gabalėlius pipirais ir dėkite į indą sluoksniais su supjaustytais svogūnais.

Taip susluoksniavę visą mėsą palaikykite nors gerą pusdienį arba per naktį šaldytuve. Likus valandai iki kepimo kepsnius išimkite iš šaldytuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Jie neturi būti labai atšalę, kai dėsite juos ant  laužo. Kai dėsite mėsą ant grotelių nuvalykite nuo jos svogūnus ir užberkite truputį druskos. 

REKLAMA

Dar vienas pastebėjimas kepant kiaulieną ant žarijų. Žarijos turi būti pasidengusios lengvu baltu pelenų sluoksnelių ir, kad ranką bent 710 sekundžių būtų galima išlaikyti virš kepimo grotelių (kol mėsa dar neuždėta).

Sudėtingumas: sudėtingiausias dalykas tikriausiai yra mokėti iškepti mėsą ant žarijų, taip, kad ji nebūtų sudegusi, nebūtų neiškepusi ir nebūtų sausa. Bet reikia bandyti ir jums pasiseks. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų