Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio maltų pipirų; 1/2 šaukštelio dž. raudonėlio; 1 šaukštelio dž. čiobrelio; 1/2 šaukštelio dž. rozmarino; 5–6 šaukštų miltų; 1 svogūno; 1 aitriojo pipiro; 3 skiltelių česnako; 5 didelių bulvių; 2 morkų; 6 šaukštų pomidorų padažo; 440 ml tamsaus alaus; 1 lauro lapo; 1 šaukšto Vorčesterio padažo; apie 1 l jautienos sultinio; aliejaus kepimui.
GAMINIMAS
Dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską bei pipirus sumaišome su miltais. Į miltų mišinį sudedame vieno kąsnio gabalais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtu miltais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname jautieną.Dėkite po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.
Išimame mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudedame smulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas,aitrųjį pipirą, kubeliais pjaustytas bulves ir apkepiname.
Daržoves sudedame į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudedame apkepintą jautieną, dedame pomidorų padažą,vorčesterio padažą, pilame alų, jautienos sultinį, dedame lauro lapą ir uždengus troškiname apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Pagardiname druska bei pipirais.
Skanaus.
Šaltinis: Samčio užrašai