Sveikuoliai vis dažniau renkasi liesą ėrieną, vištieną, o ne pigiausius ir populiariausius klasikinius patiekalus, rašoma dailystar.co.uk.
Nauja ataskaita atskleidžia, kad vietoj riebaus maisto taip pat vis labiau figūruoja marinuota žuvis ir salotos. Duomenys rodo, kad renkantis, ką kepsime ant grotelių vasarą, 17,4 milijonų žmonių sveikata buvo vienas esminių faktorių – tai 63% daugiau nei 2018 metais. Jungtinėje Karalystėje mėsainiai buvo ruošiami tik trečdalyje visų vasaros vakarėlių, o dešrelės – tik 30% jų.
Rebecca Gladden iš JK Žemdirbystės ir sodininkystės vystymosi tarybos paaiškino: „Vasarą mūsų valgymo įpročiai keičiasi. Vis dažniau renkamės lengvesnį, sveikesnį ir greičiau paruošiamą maistą.“
Dawn Spencer iš maitinimo tinklo „Kerry Foods“ sako: „Kyla sveikesnių mėsos produktų pasirinkimo poreikis, kadangi vartotojai ieško sveikesnių pasirinkimų bei įvairesnių variantų, tinkančių visokiems gyvenimo būdams.“
Tyrimą atlikusios „Kantar“ kompanijos atstovas teigė, kad supratingi virėjai nori eksperimentuoti su šviežesniais skoniais, o taip pat ieško tokių patiekalų, kurie padeda numesti svorio.
Jis sakė: „Vis labiau rūpinamasi sveikata, todėl nenuostabu, kad įsigali liesesni produktai, pavyzdžiui, ėriena ar žuvis, o mėsainių ir dešrelių valgoma mažiau.“