Ar žinote, kad maisto atliekos kuo puikiausiai tiks kompostui? Arba, kad iš jų gaminamos biodujos?
„Dviejų tonų maisto ir virtuvės atliekų pakanka, kad visą mėnesį šiluma ir šviesa aprūpintumėte vieną standartinį namų ūkį“, – sakys laidoje „Green Genius“ tiekimo grandines vadovas Arvydas Noreika.
Kaip atrodo biodujų jėgainė, kokie procesai joje vyksta ir ar galima į maisto atliekų kibirėlius mesti batus ir striukes? Atsakymą sužinosite laidoje.
Na, o ką apie maisto atliekų rūšiavimą žino moksleiviai? Laidos herojė Vacytė kalbins Ukmergės rajono Želvos gimnazijos ugdytinius, kurie savo žiniomis nustebins. Pasirodo, vaikai seka naujienas ir žino apie visų Lietuvos gyventojų laukiančius pokyčius! Todėl nuo sausio 1 dienos jie, kartu su tėveliais, pradės rūšiuoti maisto atliekas.
Na, o kai kurie vaikų atsakymai, be jokios abejonės bus tinkantys metų smagiausiųjų titului. Kaip rūšiuojate atliekas? „Atiduodame šunims“, – atviraus antrokas pridurdamas, kad tokios maisto atliekos dar puikiai pasitarnautų ir... pačiai šiukšliadėžei.
Rubrikoje „Jie irgi TAI daro“ susitiksite su seniai matytu ir girdėtu atlikėju, TV3 realybės šou „Dangus“ dalyviu Gediminu Nadtočiu-Natu. Žinomas vyras net 12 metų gyveno Danijoje, o grįžęs į Lietuvą patyrė netikėtų iššūkių. „Kur dėti kartono perteklių: nejaugi vežti į mišką?“, – garsiai klaus Gediminas, o atsakymas paaiškės jau šį šeštadienį.
„Atliekų kultūra“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV6!