REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų. Mano vyras yra taip pat didelis šio patiekalo gerbėjas, tad švilpikus gaminu bent kartą per mėnesį“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų. Mano vyras yra taip pat didelis šio patiekalo gerbėjas, tad švilpikus gaminu bent kartą per mėnesį“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Švilpikams reikės: 800 g bulvių; 100 g miltų; 1 kiaušinio; 2 valg. š. ištirpdinto sviesto; 0,5 arb. š. druskos

Padažui: 500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo); 200 g šalto arba karšto rūkymo šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 sauja susmulkintų šviežių krapų; druskos, juodųjų pipirų.

Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.

REKLAMA
REKLAMA

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

REKLAMA

Padažas – nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies.

Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų